/\

Munkatársak, mint a cég erőforrásai

„A legtöbb cég büszkén hangoztatott, legnagyobb hazugsága, hogy ’munkatársaink jelentik a legfontosabb értékünket’. Ez egy kitaláció. Nyersanyagként kezelik az embereket. Ha valóban erőforrásként akarják kezelni őket, a humán befektetések  jelentős növelése elé nézünk.”

Michael Martin Hammer

a Business Process Reenginiring menedzsment elmélet egyik megalkotója

a Reengineering the Corporation c. könyv társszerzője

Michael Martin provokatív gondolatai mennyire jellemzőek a mai magyar gazdasági viszonyok közt? A munkatársak fontos értékként való meghatározása egy létező vállalati kultúrát jelent, vagy csak egy szépen hangzó frázis? Mennyire kezelik a cégek értékként, befektetésként a munkavállalóikat? Mennyit hajlandóak fordítani a képzésükre, fejlesztésükre?

Ezekre a kérdésekre nyilván nincs fekete, vagy fehér válasz. Azonban egyértelműen látszik, hogy egyelőre nincs szó a humán befektetések jelentős növeléséről. A képzési piac Magyarországon a recesszió kezdete óta komoly kihívásokkal küzd, a szektorban elköltött pénzek csökkennek. Ennek oka kézenfekvő: a lakossági fogyasztás csökkenése miatti alacsonyabb bevételeket a cégek a költségek visszafogásával ellensúlyozzák. Ez pénzügyi-gazdálkodási szempontból nyílván érthető, hiszen egyes költségkeretek, így például a fejlesztésre fordított pénzek csökkentése, vagy éppen megszüntetése azonnali és pozitív hatással van a cégek profitjára.

De ez csak rövidtávon jelent megoldást és ez a gondolkodás nem veszi figyelembe, hogy a szervezetben és a kollégákban milyen tartalékok vannak még és milyen fenntartható növekedési potenciált jelentenek a cégek számára. A Sensa Consulting által megvalósított projektek a válság alatt is növekedést hoztak a partnereinknek: például 2%-os piaci részesedés növekedést egy teljesen telített, százmilliárdos nagyságú piaci szegmensben, vagy a képzésre fordított összeg ötszörös megterülését alig két hét alatt.

Tehát vannak cégek, amelyek tudatosan fektetnek be munkatársaik képzésébe és ennek eredményei meg is látszanak. A legfontosabb kulcsszó itt a tudatosság: az a cél, hogy egy-egy ilyen folyamat mérhető változásokat hozzon és eredményt termeljen a befektető vállalkozás számára. Ezért nem elég csak „letudni” a tréningeket, hanem a képzéseket a kollégák készségeinek és képességeinek minél részletesebb felmérésére kell alapozni, illetve tervszerűen támogatni kell a fejlesztésben részt vett munkatársakat abban, hogy az átadott új tudás, ismeret be is épüljön a napi munkavégzésbe. Az ilyen komplex folyamatok teszik lehetővé, hogy a humán befektetések növelése a profitabilitás növekedését eredményezze. 

Elérhetőségeink

Tel: +36 1 3916144

Mobil: +36 20 2036079

http://www.sensa.hu/kapcsolat/