/\

Humán fejlesztés

„A legtöbb cég büszkén hangoztatott, legnagyobb hazugsága, hogy ’munkatársaink jelentik a legfontosabb értékünket’. Ez egy kitaláció. Nyersanyagként kezelik az embereket. Ha valóban erőforrásként akarják kezelni őket, a humán befektetések  jelentős növelése elé nézünk.”

Michael Martin Hammer

a Business Process Reenginiring menedzsment elmélet egyik megalkotója, a Reengineering the Corporation c. könyv társszerzője

 

A Sensa fejlesztési projektjeinek célja, hogy elősegítsük az ügyfélorientált kultúra, a kiváló minőség iránti elkötelezettség és a kiváló teljesítmény kialakulását az Önök vállalatánál az egyének, a csoportok és a szervezet fejlesztésén keresztül.

Elsősorban teljesítmény-menedzsmenttel (performance consulting) dolgozunk, mely számos és sokrétű, az ügyfél igényeire szabott komplex  tevékenységet foglal magába:  az elérni kívánt céloktól függően minden egyes projekt egyedi részfeladatokat, egyedi tevékenységeket is tartalmaz. Mindennapjaink során ez leggyakrabban szervezetfejlesztést, tanácsadást és felnőttképzést – tréningeket – jelent, melyek során a partnerünk szervezetére, munkavállalóinak és vezetőinek készségeire, képességeire adaptált megoldásainkkal, célorientált megközelítéssel, innovatív módszereinnekl és az átadott ismeretek napi alkalmazásba ültetésével érjük el a kívánt eredményt.

Ahhoz, hogy a beidegződött szokásaink, viselkedésünk, kommunikációnk, stílusunk megváltozzon először a gondolatainknak, meggyőződésünknek kell megváltoznia. A mindennapi munkánk ugyanis a fejlődése során új ismeretekkel bővül, olykor akár anomáliákat – megmagyarázhatatlan tényeket, megoldhatatlan kérdéseket – is felvetve. Önmagában ez a munka természetéhez tartozik, az anomáliák jó része ugyanis idővel megoldható a már kialakult gondolkodáson, szervezeti kereteken (paradigmákon)  belül. Mi történik akkor, ha nem? Ilyenkor a paradigmába vetett bizalom meginog, változásra van szükség. Az új paradigmát azonban nem könnyű felismerni, a merész újdonságok gyakran furcsának tűnnek. A fejlesztési programjaink ezért elsősorban azt célozzák, hogy PARADIGMAVÁLTÁST, ÚJ MEGOLDÁSOK IRÁNTI NYITOTT GONDOLKODÁST  hozzanak létre.

A Sensa Consulting a legmodernebb tanítási módszerek egy sajátos kombinációját alkalmazza. Három modellt ötvözünk a 21. századi legújabb generációs elméletei közül: az ún. Blended -, az Accelerated – és a Generative learning modell módszertanát és eszköztárát.

A Blended learning modell jelentése vegyes, komplex tanulás. A modell szerint a tanulás nem csak a tanteremben és nem csak a személyes oktatás módszerével lehetséges. A csak „tantermi” (frontális oktatás) és önálló tanulás helyett a modell a tanulást egy olyan folyamatként definiálja, amely már a konkrét tréning előtt megkezdődik és a tréning után is folytatódik. A Blended modell a személyes oktatáson túl ötvözi az online és telefonos támogatás eszközeit, valamint a képzésen résztvevő munkatárs önálló tanulási (tapasztalási) hajlandóságát is.

A Generatív learning modell a világ újfajta szemléletét követeli meg. Az adaptív (azaz alkalmazkodó, vagy „másoló”) tanulással szemben itt proaktív és nyitott szereplők vannak, akik a képzés során megtanulnak tanulni és újszerű gondolkodásmódjuknak köszönhetően versenyelőnyt biztosítanak a vállalat számára. A generatív modell azt helyezi középpontba, hogy felébressze a résztvevőkben az új, hatékonyabb tudás iránti vágyat, és megtanítsa nekik, hogyan tudják ezt a vágyat, ezt a szemléletet folyamatosan fenntartani.

Az Accelerated learning modell arra fókuszál, hogy sokkal gyorsabban, hatékonyabban és hosszabb távon megragadnak az új ismeretek, ha azokat több „csatornán” keresztül is érzékeljük (akár egyidejűleg). Mindenki másképp tud hatékonyan információkat felvenni, valaki olvasással, más képek segítségével, megint mások hallás után tanulnak a legkönnyebben. A gyorsított tanulás az agy több részét, a legtöbb érzékszervet és mindemellett a fizikai aktivitást is használja.

Elérhetőségeink

Tel: +36 1 3916144

Mobil: +36 20 2036079

http://www.sensa.hu/kapcsolat/