/\

Új cégdiagnosztikai mérés a piacon

A Sensa Consulting együttműködési megállapodást kötött a cegmenedzsment.hu-val az utóbbi által kifejlesztett új diagnosztikai módszer piaci képviseletére. A felmérés szerepe, hogy egy adott vállalkozás jellemző tulajdonságait a hatékony működés, a stratégiai gondolkodás és a vállalati kultúra terén mérhetővé és összehasonlíthatóvá tegye az üzleti sikeresség előmozdítása érdekében.

A Sensa Consulting üzleti filozófiájának alapvető eleme a mérés: „ami mérhető, azt mérjük meg, ami nem mérhető azt tegyük azzá”. Ez nem egy öncélú megközelítés, hanem egy tudatos gondolkodásmód: csak azt lehet menedzselni, amit mérni is tudunk. A Sensa Consulting folyamatosan keres olyan új módszereket, technikákat, amikkel szélesíteni lehet a cégek, a munkavállalók, a vezetők mérésének lehetőségeit.

Gary Harpst (a Kiválóság hat alapelve [Six Disciplines for Excellence] c. könyv írója) fogalmazta meg: „Egy vállalkozás életében sosem az a baj, hogy vannak problémái, hanem ha rosszul ismeri fel azokat!” A sikerdiagnosztika olyan vállalati területeket is vizsgál, amelyek áttekintésére – főleg hatékonyság, a stratégiai gondolkodás, a cégkultúra vs. a vállalati sikeresség összefüggése terén – más módszertani eszköz nem áll a rendelkezésre. Az átfogó diagnosztikai vizsgálat célja, hogy feltárja azokat a folyamatokat, képességeket, készségeket, erőforrásokat, illetve a vállalati kultúra azon elemeit, melyek fejlesztésében tovább kell lépni a vállalati teljesítmény maximalizálása, a profit növelése, és a tartósan sikeres működés érdekében. A felmérés olyan mélységben mutatja meg a cég működését, mely ezen eszköz nélkül nem, vagy nagyon drágán feltárható. Egyedülálló továbbá az a teljes cégspektrumot lefedő vizsgálati tartomány, melynek elemzési eredményei tiszta, közérthető, világos képet biztosítanak a cégvezetés részére, s egyfajta vezetői visszacsatolásként információt adnak a társaság helyzetéről, folyamatairól, üzleti lehetőségeiről.

 A felmérés sajátos térképeket rajzol a cégekről, amelyek egyedülálló vállalati szociometrián keresztül láttatják a fejlődés, továbblépés irányát, illetve megmutatja, hogy miként lehet növelni a versenyképességet a piaci kapcsolatok újraértelmezésével és a működésének hatékonyabbá tételével. Megteremtheti a tartós növekedés feltételeit a cég képességeinek kihasználásával és erőforrásainak kedvezőbb elosztásával. A vizsgálat módszertana lehetővé teszi az egyedi paraméterezést, a partner cégre jellemzőihez igazítást.

A Sensa Consulting és a cegmenedzsment.hu együttműködése lehetőséget teremt arra, hogy a humán- és szervezetfejlesztési programokat minél jobban a partnerek egyedi igényeihez lehessen szabni. Segítségével pontosabban azonosíthatóak és bevezethetőek azok az eszközök, technikák és módszerek, melyek a vállalat fejlődéséhez, sikerességhez szükségesek. Ne felejtsük el: egy orvosi kezelés is diagnosztikával kezdődik!

Elérhetőségeink

Tel: +36 1 3916144

Mobil: +36 20 2036079

http://www.sensa.hu/kapcsolat/